Održano predavanje na temu samozaštitnog ponašanja turista

Slika PU_DN/STS-1.jpg

Foto: PU dubrovačko-neret.

U sklopu projekta „Prevencija džepnih krađa na području grada Dubrovnika“ policijski službenici za prevenciju kriminaliteta u suradnji sa Službom kriminalističke policije, Odjelom općeg kriminaliteta i Policijskom postajom Dubrovnik su jučer, 22. travnja organizirali predavanje na temu samozaštitnog  ponašanja turista.

Iako se Dubrovnik često spominje kao jedna od najsigurnijih turističkih destinacija u svijetu, mali postotak turista koji posjete naš grad žrtva su tzv. turističkog kriminaliteta. Kako bi se to spriječilo, ali i kako bi se ojačala međusektorska suradnja policije i turističkih djelatnika ovim predavanjem pojasnilo se što je to turistički kriminalitet i kako potaknuti turiste da svojim ponašanjem u što većoj mjeri spriječe mogućnost da postanu žrtve ovog oblika kriminaliteta.

Predavanje je sa velikom zanimanjem pratilo 20-ak turističkih vodiča, a pored Mira Marijanovića policijskog službenika za prevenciju kriminaliteta kao predavači govorili su i voditelj Odjela općeg kriminaliteta Boris Cikoja te policijski službenici Dragan Kulaš iz istog Odjela i Ivica Nikolac iz Policijske postaje Dubrovnik.     



Stranica