Spriječeni u pokušaju ilegalnog ulaska u RH

Slika PU_DN/granicna_policija(1).jpg

Tijekom protekla dva dana policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u tri su navrata zatekli tri strana državljanina koji su pokušali ući u RH korištenjem krivotvorenih dokumenata. Radi se o državljaninu Albanije koji je policijskim službenicima prilikom ulazne granične kontrole na uvid dao krivotvorenu međunarodnu vozačku dozvolu, državljaninu Kosova koji se poslužio krivotvorenom talijanskom vozačkom dozvolom i osobnom iskaznicom te državljaninu Bugarske koji je na uvid dao krivotvorenu putovnicu Bugarske. 

Foto: Ilustracija

Tijekom protekla dva dana policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u tri su navrata zatekli tri strana državljanina koji su pokušali ući u RH korištenjem krivotvorenih dokumenata. Radi se o državljaninu Albanije koji je policijskim službenicima prilikom ulazne granične kontrole na uvid dao krivotvorenu međunarodnu vozačku dozvolu, državljaninu Kosova koji se poslužio  krivotvorenom talijanskom vozačkom dozvolom i osobnom iskaznicom te državljaninu Bugarske koji je na uvid dao krivotvorenu putovnicu Bugarske.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave trojica stranih državljana su uhićeni i dovedeni u prostorije policije te su nakon  kriminalističkog istraživanja dvojica od njih uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku PU dok će državljanin Bugarske pritvorskom nadzorniku biti predan danas.

Osim krivotvorenih putnih isprava, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su jučer, 9. kolovoza zatekli ukupno šest državljana Kosova koji su u tri navrata pokušali ilegalno ući odnosno izići iz RH. Trojica su oko 8,55 sati zatečeni na autobusnom kolodvoru u Dubrovniku, dvojica oko 10,40 sati na lokalnoj cesti u Đurinićima i jedan koji je oko 22 sata zatečen u autobusu na izlazu iz RH preko graničnog prijelaza Zaton Doli. Prilikom zatjecanja petorica od njih u svojim putovnicama nisu imali vize ni ulazne numeratore RH, a dvojica nisu imali valjane putne isprave potrebne za prelazak državne granice, zbog čega se posumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu. Oni su uhićeni, a provedenom prekršajnom obradom utvrđeno je da su u RH ušli ilegalno iz pravca Crne Gore i to pješice, van graničnog prijelaza.       

Šestorici državljana Kosova doneseno je Rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak readmisije u Crnu Goru.



Stranica