Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teže tjelesne ozljede, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je sedam prometnih nesreća

Foto: ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 448 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 183 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 72 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 16 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 26 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 25 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod Stona

Najveća koncentracija alkohola od 2,51 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 27. listopada, 46-godišnjakinji koja je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljena prilikom redovne kontrole prometa u mjestu Ponikve, kod Stona.
Vozačica je isključena iz prometa i zadržana u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Izdan joj je prekršajni nalog u iznosu od 10 tisuća kuna, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća novčana kazna izrečena je u Župi dubrovačkoj

Najveća novčana kazna od 20.500,00 kuna izrečena je 30-godišnjem vozaču osobnog vozila, koji prilikom redovne kontrole prometa u večernjim satima 29. listopada, nije postupio po zapovijedi policijskih službenika, odnosno nije se zaustavio na njihove svjetlosne i zvučne znakove, te se nakon što je naknadno zaustavljen odbio alko testirati. Također, utvrđeno je da mu je istekla prometna dozvola za više od 15 dana kao i polica obveznog osiguranja u prometu. Vozač je uhićen te je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Dubrovniku.
Osim spomenute novčane kazne vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica