Rezultati akcije „Mopedi i motocikli u prometu“

Policijski službenici prometne policijesu jučer, 17. lipnja, u vremenu od 10 do 18 sati, proveli akciju u prometu usmjerenu na pojačani nadzor vozača mopeda i motocikla, i to na području koje pokriva Postaja prometne policije Dubrovnik, policijske postaje Korčula, Metković i Ploče. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici prometne policije su jučer, 17. lipnja, u vremenu od 10 do 18 sati, proveli akciju u prometu usmjerenu na pojačani nadzor vozača mopeda i motocikla, i to na području koje pokriva Postaja prometne policije Dubrovnik, policijske postaje Korčula, Metković i Ploče.

Tijekom trajanja akcije sudionici u prometu zatečeni su u činjenju ukupno 72 prometna prekršaja, od čegasu 39 prekršaja počinili vozači mopeda i motocikla. Najbrojniji prometni prekršaji su: nekorištenje zaštitne kacige – 19, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje – 6, neregistrirani moped/motocikl – 4 i dr. Zbog počinjenih prometnih prekršaja iz prometa je isključeno 11 vozača mopeda i motocikla.

Poradi podizanja razine stanja sigurnosti prometa na cestama i smanjenja stradavanja vozača mopeda i motocikla koji ujedno čine jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu te suvrlo često sudionici prometnih nesreća s najtežim posljedicama, policija će i dalje nastaviti s nadziranjem ove kategorije vozača, ali i  ostalih sudionika u prometu, posebice onih koji grubo krše prometna pravila i propise.



Stranica