Sigurna turistička sezona - posjet francuskog atašea za unutarnje poslove

U sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“, u srijedu 14.kolovoza, zamjenik načelnika PU dubrovačko-neretvanske Tonči Glumac primio je u radni posjet Atašea za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Republike Francuske u Zagrebu Michela Felkaya. Sastanku je nazočila i voditeljica Odjela za javni red Adela Vranješ kao i francuski policijski službenici, Nicolas Barraut i Daniel Blas, koji su proteklih mjesec dana boravili i radili na području PU dubrovačko-neretvanske. 

Foto: PU dubrovačko-neret. 

U sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“, u srijedu 14.kolovoza, zamjenik načelnika PU dubrovačko-neretvanske  Tonči Glumac primio je u radni posjet Atašea za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Republike Francuske u Zagrebu Michela Felkaya. Sastanku je  nazočila i voditeljica Odjela za javni red Adela Vranješ kao i francuski policijski službenici, Nicolas Barraut i Daniel Blas, koji su proteklih mjesec dana boravili i radili na području PU dubrovačko-neretvanske.

Francuski policijski službenici su, u razdoblju od 15. srpnja do 16.kolovoza, radili zajedno s  kolegama iz Policijske postaje Dubrovnika te im pomagali  u obavljanju svakodnevnih poslova, većinom na području grada Dubrovnika. Njihova glavna uloga bila je ostvarivanje što bolje komunikacije između hrvatske policije i francuskih državljana i obrnuto, a s ciljem ugodnijeg boravka i većeg osjećaja sigurnosti stranih gostiju.

Na kraju sastanka istaknuta je dosadašnja vrlo dobra suradnja i obostrano zadovoljstvo boravkom francuskih policijskih službenika u gradu Dubrovniku. Podržavajući ovakav oblik međunarodne policijske suradnje, zamjenik Glumac zahvalio se francuskim policijskim službenicima koji su svojim radom također doprinjeli pozitivnoj percepciji sigurnosti turista iz zemalja francuskog govornog područja.  



Stranica