Tjedno izvješće za promet

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko- neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a tri lakše ozlijeđene. 

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko- neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a tri lakše ozlijeđene.

U noći sa subote na nedjelju 25./26. siječnja u vremenu od 22 do 6 sati na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa koja je rezultirala sa 40 represivnih mjera, od čega 12 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 5 zbog prekoračenja brzine, 3 zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava, a tijekom akcije iz prometa je isključeno 17 vozača.

U prometnoj nesreći koja se jučer, 26. siječnja oko 19,40 sati, dogodila u ulici Put Narone u Metkoviću, 23-godišnji pješak teže je ozlijeđen.Naime, 33-godišnjak se osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka kretao kolnikom navedene ulice kada je, dolaskom do kućnog broja 72, prednjim dijelom vozila udario u 23-godišnjeg pješaka koji se kretao nogostupom. Nakon prouzročene prometne nesreće vozač se s vozilom udaljio s mjesta događaja, ali je vrlo brzo pronađen, a izvršenim alkotestiranjem izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2.09 g/kg.Ozlijeđeni pješak je nakon ukazane liječničke pomoći prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.   

Najveća koncentracija alkohola od 2.67 g/kg izmjerena je 22-godišnjem vozaču koji se sinoć, 26. siječnja, oko 21,10 sati,  kretao Ulicom 41., u Korčuli. On je, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom navedene ceste, vozilom prešao na parkiralište te udario u dva propisno parkirana vozila. Nakon prouzročene prometne nesreće vozač je zajedno sa vozilom napustio mjesto događaja udaljivši se 300 m gdje se vozilo zaustavilo uslijed oštećenja. Vozač je doveden u prostorije policije gdje je zadržan do otriježnjenja, te će protiv njega biti podnesena prekršajna prijava sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.      


 



Stranica