Obavijest građanima: Susret hrvatske katoličke mladeži - posebna regulacija prometa

Ovog vikenda, 26. i 27. travnja u Dubrovniku će se održati Susret hrvatske katoličke mladeži na kojem se prema predviđanju Dubrovačke biskupije, koja je organizator Susreta, očekuje oko 35 000 sudionika, kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva. Za vrijeme trajanja Susreta u Dubrovniku će biti uspostavljena posebna regulacija prometa sukladno odluci nadležnog ureda Grada Dubrovnika.

Foto: Ilustracija

Ovog vikenda, 26. i 27. travnja u Dubrovniku će se održati Susret hrvatske katoličke mladeži na kojem se prema predviđanju Dubrovačke biskupije, koja je organizator Susreta, očekuje oko 35 000 sudionika, kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva.

Za vrijeme trajanja Susreta u Dubrovniku će biti uspostavljena posebna regulacija prometa  sukladno odluci nadležnog ureda Grada Dubrovnika.

Sukladno donesenoj Odluci, ovim putem još jednom građanima želimo naglasiti da će u subotu 26. travnja, u vremenu od 6 do 22 sata, u Gradu Dubrovniku, biti uspostavljena zabrana prometovanja za sva vozila i to od raskrižja državnih cesta D420 i D8 na zapadu (Most dr. Franja Tuđmana) do raskrižja ulice II. Dalmatinske brigade sa državnom cestom D8 kao i na cesti Komolac – Sustjepan . 

Od zabrane prometovanja izuzimaju se vozila javnog gradskog prijevoza, taksi vozila, interventna vozila i vozila s posebnom dozvolom. 

Savjetujemo vozače sa posebnom dozvolom za prometovanje da u vrijeme zabrane izbjegavaju ulice Zagrebačka, Andrije Hebranga, Pera Bakića i Obalu pape Ivana Pavla II. 

Za potrebe parkiranja većeg broja autobusa, molimo građane da u petak 25.travnja do 16 sati uklone svoja vozila sa slijedećih ulica i parkirališta:

 

  • Iva Vojnovića (sjeverna i južna parkirališna traka)
  • Nikole Tesle (sjeverna i južna parkirališna traka)
  • Frana Supila (sjeverna prometna traka na potezu Zlatni potok – hotel Belvedere)
  • Obala pape Ivana Pavla II. (sjeverna  i južna parkirališna traka od hotela Petka do kružnog toka kao i na prostoru ispred Ljekarne Gruž i crkve Sv. Križa)
  • dio parkirališta Opće bolnice Dubrovnik, tj. parkiralište ispred Zavoda za javno zdravstvo  kao i dio glavnog parkirališnog prostora ispred Opće bolnice Dubrovnik

Zabrana parkiranja traje do popodnevnih sati u nedjelju, 27.travnja.  Vozila koja građani ne uklone bit će premještena „paukom“.

Molimo građane da u vrijeme trajanja Susreta poštuju privremenu regulaciju prometa i da se pridržavaju uputa policijskih službenika na terenu te ih pozivamo na razumijevanje i strpljenje kako bi ovaj Susret hrvatske katoličke mladeži protekao u što sigurnijem i dostojanstvenijem ozračju.



Stranica