Konferencija međunarodne organizacije INHOPE u Dubrovniku

U Dubrovniku u hotelu „Palace“ danas je započela godišnja konferencija međunarodne organizacije INHOPE. Konferenciju je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Sudionicima konferencije obratila se i Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić te zamjenik gradonačelnika Dubrovnika Željko Raguž. INHOPE je međunarodna organizacija kojoj je cilj prijaviti i ukloniti nezakonite sadržaje s interneta, a to se prije svega odnosi na seksualno zlostavljanje

Foto: PU dubrovačko-neret.

U Dubrovniku u hotelu „Palace“ danas je započela godišnja konferencija međunarodne organizacije INHOPE. Konferenciju je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Sudionicima konferencije obratila se i Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić te zamjenik gradonačelnika Dubrovnika Željko Raguž.

INHOPE je međunarodna organizacija kojoj je cilj prijaviti i ukloniti nezakonite sadržaje s interneta, a to se prije svega odnosi na seksualno zlostavljanje djece i dječju pornografiju. Predstavnik ove Organizacije u Republici Hrvatskoj je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka čiji predstavnici također sudjeluju u radu ove Konferencije.

Organizacija INHOPE u Dubrovniku obilježava i 15 godina postojanja, a glavna tema konferencije je prekogranična, regionalna i nacionalna suradnja na uklanjanju materijala koji predstavlja, odnosno prikazuje seksualno zlostavljanje djece: izlaganje poduzetih mjera na prekograničnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini vezanih za seksualno zlostavljanje djece na internetu i trgovinu djecom.

Na ovoj Konferenciji koja traje do 13.studenog sudjeluju predstavnici članova udruženja iz preko pedeset zemalja svijeta, predstavnici nacionalnih i susjednih relevantnih institucija i ministarstava te država koji rade na zaštiti prava i interesa djece. Današnjem otvaranju godišnje Opće skupštine INHOPE konferencije nazočio je i zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonči Glumac sa suradnicima.



Stranica