U dolini Neretve nastavak preventivnog projekta „Zdrav za 5“

Foto: PU dubrovačko-neret.

U subotu 16. svibnja Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zajedno sa Upravnim odjelom za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije, provela je drugu komponentu projekta „Zdrav za 5“, ove godine na području doline Neretve.

U suradnji s predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, predstavnicima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Dubrovnik i predstavnicima Grada Metkovića u provođenju ove komponente, za stotinjak sudionika, najvećim djelom učenika i nastavnika OŠ Stjepan Radić i OŠ Don Mihovil Pavlinović, organiziran je poludnevni izlet na tri lokacije. Izlet se sastojao od posjeta Zaštićenog krajobraza Predolac - Šibenica, zatim posjeta mjestu Vid i Spomeniku knezu Domagoju te posjetu posebnom Ihtiološkom-ornitološkom rezervatu „Jugoistočni dio delte rijeke Neretve“.

Prije odlaska na izlet, u Gradskom kulturnom središtu Metković održala se izložba likovnih i literarnih radova učenika osmih razreda gore spomenutih osnovnih škola na temu „Moja Neretva“ te je prikazan kratki film „Ljudi sa Neretve“ koji govori tradicionalnim vrijednostima na području rijeke Neretve.

Cilj ovih aktivnosti je podizanje razine svijesti o važnosti zaštite i očuvanju okoliša i prirode, promovirajući mladima aktivni boravak i prirodi. 



Stranica