Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća. Radi s o sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom i šest s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 375 represivnih mjera od čega izdvajamo 158 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 8 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

 

Foto: Ilustracija

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća. Radi s o sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom i šest s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 375 represivnih mjera od čega izdvajamo 158 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 8  mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 16. listopada, oko 16.45 sati, na državnoj cesti D-8 na području Ploča, jedna je osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena.

Do prometne nesreće je došlo kada je 60-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka skretao s državne ceste D-8 na makadamski put bez da se uvjerio da tu radnju može uraditi bez opasnosti za ostale sudionike u prometu, te je u tom trenutku u njegovo vozilo udarilo vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je, u istom smjeru, pretječući vozilo ispred sebe, upravljao 68-godišnjak.  

U ovoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđen 60-godišnji vozač koji je zadržan na liječenju u splitskoj bolnici dok je 68-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozlijede te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući.



Stranica