Ministar Orepić na proslavi obilježavanja 25. obljetnice ustrojavanja 116. brigade HV-a

Foto: MUP

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić danas, 26. studenog, prisustvovao je svečanosti obilježavanja dvadesetpete obljetnice ustrojavanja 116. brigade Hrvatske vojske. Tim su povodom u spomen na poginule i umrle suborce položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka u Metkoviću. 

Vijence su položili i svijeće zapalili ministar Orepić kao izaslanik predsjednika Vlade RH uz predsjednika Sabora RH Boža Petrova i izaslanika Predsjednice RH Ivana Krupeca, a izaslanstvu se pridružio i ministar pravosuđa Ante Šprlje, brigadni general Ivan Beneta kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane te načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i g. Ivan Vukić, državni tajnik, izaslanik ministra hrvatskih branitelja.

Osim njih, vijence su položili i predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradonačelnici Ploča, Opuzena i Metkovića, načelnici općina Slivno, Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje, izaslanstvo 116. brigade i predstavnici gradskih ogranaka stranaka.

Nakon polaganja vijenaca, na Velikoj rivi u Metkoviću, gospođa Ruža Erjauc, majka poginulog branitelja, otkrila je spomen ploču uz eksponat Haubice.

Potom je u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću održana svečana akademija na kojoj su se prigodnim govorima prisutnima obratili visoki dužnosnici.

Čestitajući im njihov dan, ministar Orepić je u svom obraćanju naglasio hrabrost, žrtvu i neiscrpno domoljublje pripadnika 116. brigade u stvaranju države koja je danas ravnopravna članica geopolitičke, sigurnosne i trgovinske zajednice ujedinjenih europskih zemalja s kojima sudjeluje u donošenju odluka na najvišim razinama. Istaknuo je kako današnji susret nije samo proslava obljetnice, već i spomen na heroje koji su morali umrijeti da bi Hrvatska živila što nas ispunjava tugom, ali i neizmjernim ponosom.



Stranica