Radionica "Mopedi i motocikli u prometu"

Postaja prometne policije je u subotu, 25.svibnja 2019.godine u vremenu od 10 -11 sati na vanjskom igralištu Javne garaže u Dubrovniku organizirala radionicu pod nazivom "Mopedi i motocikli u prometu".
 

Navedena radionica  je organizirana u suradnji sa Službom hitne medicinske pomoći Dubrovnik te moto klubovima s ovog područja.
 
Radionica se odvijala u tri faze i to: predavanje policijskog službenika o stanju sigurnosti cestovnog prometa na području koje pokriva Postaja prometne policije prvenstveno se osvrćući na podatke o stradavanju vozača mopeda i motocikala; predavanje djelatnika Službe hitne medicinske pomoći o pružanju prve pomoći unesrećenima u prometnim nesrećama sa naglaskom na pružanje pomoći vozačima mopeda i motocikala / pravilno skidanje zaštitne kacige/ te na kraju zajedničko druženje i diskusija na temu sigurnosti cestovnog  prometa uz kavu.
 
Cilj ovakvih radionica je stvaranje empatije prema stradalnicima u prometnim nesrećama, a time i stvaranjem većeg osjećaja odgovornosti svakog pojedinca u prometu što će se svakako nastaviti i u budućnosti.

Stranica