Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  20 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, četiri osobe su teže, a 12 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je sedam prometnih nesreća.

foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 631 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 188 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 47 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 26 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 29 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 66 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 49 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja.

U prometnoj nesreći smrtno stradao pješak
U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 22. lipnja, oko 23,50 sati smrtno je stradao 60-godišnji državljanin Austrije.

Do prometne nesreće je došlo kada je 22-godišnji mladi vozač, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se nerazvrstanom cestom kroz mjesto Rožat Gornji u pravcu Mokošice, izlaskom iz desnog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine i pod utjecajem alkohola, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u 60-godišnjeg austrijskog državljanina koji je u tom trenutku prelazio kolnik ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Ozlijeđeni pješak je prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo.

Vozač je uhićen i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 
 

Stranica