Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  28 prometnih nesreća u kojima su 4 osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 13 prometnih nesreća.

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1085 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 753 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 68 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 9 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 27 osoba sankcionirano je zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 33 mjere koje su poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 33 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,41 g/kg zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 2,41 g/kg izmjerena je u četvrtak, 5. rujna, u Ulici Petra Krešimira IV u Metkoviću, 39-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka i pri tom nije koristio sigurnosni pojas.
Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva  te mu je izdan prekršajni nalog s izrečenom novčanom kaznom od 16 tisuća kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseci što je ujedno i najveća izrečena kazna u proteklom tjednu.
 
Najveća zabilježena brzina kretanja

Najveća brzina kretanja zabilježena je 2. rujna, u Korčuli, na DC-118, 20-godišnjem recidivistu prometnih prekršaja, koji se neregistriranim motociklom  kretao brzinom od 150 km/h u mjestu gdje je dozvoljena brzina kretanja 60 km/h i koji se nije zaustavio na policijski znak za zaustavljanje. Također je utvrđeno da motociklom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima.
Zbog počinjenih prometnih prekršaja policija je protiv 20-godišnjaka nadležnom Općinskom sudu podnijela optužni prijedlog s prijedlogom novčanog kažnjavanja u iznosu od 13 tisuća kuna i kaznom zatvora u trajanju od 60 dana.
 
 

Stranica