Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dvije prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo

Foto: Ilustracija

S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 399 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 183 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 55 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 3 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 15 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 12 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod Brsečina
Najveća koncentracija alkohola od 1,76 g/kg izmjerena je u večernjim satima 2. travnja, 30-godišnjakinji koja je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom na način da je ,krećući se kolnikom državne ceste D-8, udarila u metalnu zaštitnu ogradu.
Vozačica je prekršajno sankcionirana novčanom kaznom u iznosu od 6 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Pločama
Najveća novčana kazna u iznosu od 55 tisuća kuna izrečena je 27-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u ranim jutarnjim satima 4. travnja, zaustavljen prilikom prometne kontrole u mjestu Čeveljuša kod Ploča.
Prometnom kontrolom je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije, pod utjecajem alkohola od 1,33 g/kg te da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilima. Obzirom da je spomenuti vozač recidivist prometnih prekršaja od njega je oduzeto motorno vozilo te je uhićen i uz optužni prijedlog priveden na Općinski sud u Metkoviću s prijedlogom novčane kazne u gore spomenutom iznosu od 55 tisuća kuna ili kaznom zatvora od 60 dana.  
 
 

Stranica