Policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik aktivno uključeni u zaštiti djece

Važno je zapamtiti da se djeca ne smiju ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama, niti samo na „nekoliko minuta“ uz otvorena vrata ili prozore

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Zbog nedavnog događaja kada je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, ali i zbog početka nove školske godine, Postaja prometne policije Dubrovnik provela je preventivnu aktivnost "Sigurno do škole".

Dijeljenjem letka  „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“ roditelje su upoznali s preporukama stručnjaka, ali i mogućom kaznenom odgovornosti roditelja u slučajevima ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu.
 
Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice.
 
Budući da smo na samom početku školske godine policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik su tijekom prošlog tjedna u blizini OŠ Lapad, OŠ Marina Getaldića, OŠ Ivana Gundulića organizirali dijeljenje spomenutog letka i ujedno roditelje potakli na promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece u prometu.
 
Osim letaka, vozačima se poklanjao i reflektirajući prsluk, a djeca su na dar dobila slikovnice. 
  
Ovakav način senzibiliziranja građana i zaštita najmlađih provoditi će se i dalje kroz redovne  poslove policijskih službenika Postaje prometne policije Dubrovnik. 
 
 
 

Stranica