U prigodi Feste sv. Vlaha policija sudjelovala u procesiji i euharistijskom slavlju

Povodom proslave 1050. Feste sv. Vlaha, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su i ove godine sudjelovali na svečanoj procesiji ulicama Staroga grada u sklopu kojeg su se s barjakom sv. Mihovila poklonili ispred crkve sv. Vlaha

Foto: PU dubrovačko-neretvanska
 

Osim njih, i ove su godine povorci Parcu u čast prisustvovali pripadnici Specijalne jedinice policije Grof koji su se barjakom poklonili ispred crkve sv. Vlaha. Ovogodišnje jubilarno euharistijsko slavlje predvodio je kardinal mons. Blase Cupich, nadbiskup iz Chicaga.

Na samom početku misnog slavlja dubrovački biskup mons. Roko Glasnović rekao je kako puni radosti i zahvalnosti već 1050. put slavimo Festu našeg nebeskog zaštitnika, sv. Vlaha. Pozdravio je sve nazočne, a među njima je i 12 biskupa, kao 12 apostola iz svih krajeva svijeta.

Grad Dubrovnik već godinama štuje svog nebeskog zaštitnika sv. Vlaha. U procesiji Parcu u čast nosile su se njegove moći kao i moći drugih svetaca, nakon čega su se ispred crkve sv. Vlaha poklonili brojni barjaci.



Stranica