Policijski službenici prošli edukaciju kako upravljati stresom

Ovaj vrlo kvalitetan seminar, koji je nastao u organizaciji Policijske akademije čije djelatnice ga i provode, policijskim službenicima na vrlo jednostavan i primjenjiv način pojašnjava kako se nositi sa stresnim situacijama koje doživljavamo obavljanjem policijskih zadaća

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

U organizaciji Policijske akademije i Policijska uprave dubrovačko-neretvanske - u smještajnome objektu granične policije „Mladost“ u Kuparima tijekom proteklog tjedna proveo se dvodnevni seminar i radionica na temu „Stres i upravljanje stresom“. Seminar je bio organiziran u dva termina za 15 policijskih službenika po svakom terminu (ukupno 30 policijskih službenika).

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska bila je prva policijska uprava u kojoj se provodio ovaj tečaj, a plan je da kroz ovaj seminar tijekom sljedeće godine prođu i ostale policijske uprave.

Voditeljica tečaja Ivana Herceg je objasnila kako je ovaj seminar tek prvi modul u sklopu seminara „Jačanje i razvoj osobnih i profesionalnih kompetencija kroz psihološku potporu“, a koji ima za cilj pomoći policijskim službenicama i službenicima u nošenju s brojnim stresnim situacijama.

Radi se o vrlo kvalitetno organiziranom seminaru koji je održala diplomirana psihologica Ines Žabek, iz Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju.
Predavačica Ines Žabek je  svojim bogatim iskustvom i eksplicitnim znanjem pridonijela  kvalitetnoj provedbi teorijskog i praktičnog dijela seminara kojeg su svi polaznici ocijenili kao izuzetno korisnog i na kojem su usvojili znanja i vještine koje će im zasigurno pomoći u životu i radu, pri čemu su izrazili želju za pohađanjem i dugog modula ovog tečaja.
Policijsko zanimanje je izloženo kontinuiranom stresu te je ovakav vid seminara potreban svim policijskim službenicama i službenicima. Tijekom radionica polaznici su imali priliku uvidjeti s kojim stresnim situacijama se suočavaju i koji su mehanizmi za uspješno svladavanje stresnih situacija što je itekako korisna vještina u obavljanju policijskog posla.     
 

Stranica