Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno, dok su s materijalnom štetom zabilježene četiri  prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 440 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 267 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 30 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 5 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 15 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 34 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 2,11 g/kg izmjerena je 39-godišnjaku koji je u ranim jutarnjim satima u srijedu, 18. siječnja, zaustavljen na DC-118 u Korčuli, prilikom redovne kontrole prometa, dok je upravljao mopedom dubrovačkih registarskih oznaka bez  zaštitne kacige.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.450 eura i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima AM kategorije.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.983,61 eura izrečena je 30-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka kojem je prilikom prometne kontrole u poslijepodnevnim sati jučer, 22. siječnja, na Boninovu, utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem opojnih droga te je odbio testiranje krvi i urina analizom krvi.
Daljim provjerama je utvrđeno kako isti posjeduje manju količinu marihuane.

Vozač je prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom te mu je određena tromjesečna zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije.
 

Stranica