Načelnik PU dubrovačko-neretvanske sa suradnicima polaganjem vijenaca odao počast braniteljima

Na današnji dan prisjećamo se 6. prosinca 1991. godine, crnog dubrovačkog petka, dana koji je odnio život 19 osoba. Neka im je vječna slava i hvala! 

 

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Povodom obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević sa svojim suradnicima načelnikom Policijske postaje Dubrovnik Matom Udženijom i načelnikom Postaje pomorske policije Dubrovnik Nikšom Restovićem jučer je položio vijence i zapalio svijeće kod Spomen križa na groblju Boninovo, kod spomen obilježja na Muslimanskom groblju na Boninovu i kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih branitelja, izaslanstvo predsjednika Republike Hrvatske, predstavnici Vlade RH i Hrvatskog sabora, predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U sklopu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja tijekom današnjeg dana predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske obišli su i spomen obilježja prisjećajući se stradalih vatrogasaca i pripadnika Hrvatske ratne mornarice na Liechtensteinovom putu, poginulih branitelja kod Križa na Srđu i u Sustjepanu, kao i svih pomoraca i branitelja stradalih na moru u staroj gradskoj luci.  

Svečana sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu služiti će se u 18 sati u Dubrovačkoj katedrali.
 
 

Stranica