Zbog napada u Konavlima pritvorena dvojica albanskih državljana

Na Graničnom prijelazu Karasovići tijekom ovog vikenda, kao i u ostalim danima intenzivnijeg prometa, gotovo su stalno otvorene najmanje četiri trake na kojima se obavlja izlazna granična kontrola

Foto: Ilustracija

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Postaje granične policije Gruda dvojica albanskih državljana u dobi od 42 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo „Nasilničko ponašanje“, počinjeno na štetu 32-godišnje hrvatskog državljanina, a mlađi osumnjičenik je kazneno prijavljen i za kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“ počinjeno na štetu 58-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Naime, u subotu, 27. srpnja, oko 18,30 sati u mjestu Vodovađa, na predjelu Bani u Konavlima, između spomenutih osoba došlo je do nesuglasica u prometu zbog gužve na prometnicama koje vode prema MCGP Karasovići.

Dvoje hrvatskih državljana je verbalno napalo više osoba koji su se nalazili u koloni vozila od kojih ih je osumnjičeni dvojac napao i fizički zadavši starijem teže, a mlađem lakše tjelesne ozljede.

Obzirom da je do navedenog sukoba došlo zbog čekanja na graničnu kontrolu, držimo važnim istaknuti kako je tijekom proteklog vikenda preko graničnih prijelaza koji graniče s Crnom Gorom (MCGP Karasovići i MCGP Vitaljina) prešlo 20.556 vozila i 71.708 putnika.

Tijekom turističke sezone na graničnim prijelazima ove Policijske uprave uobičajen je povećani priljev prometa, posebice u dane vikenda.
 
Upravo iz tog razloga, s ciljem osiguranja optimalnog rada i protočnosti putnika u vršnim opterećenjima, planira se i na granične prijelaze raspoređuje maksimalan broj policijskih službenika na maksimalnom broju ulaznih/izlaznih traka.
 
Tako su na Graničnom prijelazu Karasovići tijekom ovog vikenda, kao i u ostalim danima intenzivnijeg prometa, gotovo stalno bile otvorene najmanje četiri trake na kojima se obavljala izlazna granična kontrola.

 

Stranica