Francuski policajci u Dubrovniku

Tijekom ove turističke sezone na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske boravit će i raditi po treći put policijski službenici iz Francuske.
Danas, 16.srpnja, načelnik Policijske uprave zajedno sa svojim suradnicima primio je gđu Catherine Bonet, policijski ataše pri Veleposlanstvu Francuske Republike u Zagrebu i francuske policajce, Gregory Vukadinović i Slobodan Birak, koji će od danas pomagati hrvatskim kolegama u ophođenju s francuskim turistima.
Francuzi  će svoju službu obavljati na temelju Memoranduma o razumijevanju kojeg su u Opatijii predstavnici hrvatske i francuske policije potpisali u svibnju ove godine.
Ovo je treća godina za redom kako francuski policajci rade s hrvatskim kolegama na području ove Policijske uprave, što se pokazalo kao pozitivan primjer dobre policijske suradnje dviju zemalja. Boravak stranih policajaca na našem području bio je vrlo dobro prihvaćen od strane svih institucija, izazvao je veliki interes medija, a posebno zadovoljstvo prisustvom svojih policajaca izrazili su francuski turisti. Poznato je da je Dubrovnik grad u kojem francuski turisti na jadranskoj obali najradije provode godišnji odmor.
Kao i prethodnih godina francuski policajci u svojim službenim odorama pomagati će francuskim turistima u kontaktu i prilikom intervencija u svim linijama rada hrvatske policije, bilo da se radi o prometnim nesrećama, ophodnji, lučkoj, graničnoj i aerodromskoj policiji.
Vukadinović i Birak odlično govore hrvatski jezik što će uvelike doprinjeti i boljoj komunikaciji s hrvatskim kolegama.
 
Na stranicama Francuskog veleposlanstva u RH bit će objavljeni brojevi njihovih mobitela na koje će ih moći nazvati francuski gosti, ako se nađu u nevolji.

  


Stranica