Zlouporaba opojnih droga

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 16-godišnjak iz Dubrovnika u travnju ove godine nabavio i posadio sjemenke indijske konoplje koje je dao 53-godišnjaku, a koji ih je potom zajedno sa 34-godišnjakom presadio i nastavio uzgajati.


Foto: 
Ilustracija  
Jučer, 6. svibnja, izvršenom pretragom stana u Dubrovniku, u ulici Gornji Kono, u vlasništvu 53-godišnjaka pronađeno je osam stabljika indijske konoplje, visine od 15-23 cm. Vlasnik je uhićen, kao i 34-godišnjak iz Dubrovnika koji su dovedeni u prostorije Policijske postaje Dubrovnik na kriminalističko istraživanje koje je provedeno i nad 16-godišnjakom iz Dubrovnika.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 16-godišnjak u travnju ove godine nabavio i posadio sjemenke indijske konoplje koje je dao 53-godišnjaku, a koji ih je potom zajedno sa 34-godišnjakom presadio i nastavio uzgajati.
34-godišnjak i 16-godišnjak se sumnjiče da su počinili kazneno djelo Zlouporaba opojnih droga iz čl.173.st.2. , a 53-godišnjak kaznena djela iz čl.173.st.1. i st.2. .KZ-a (posjedovanje i proizvodnja opojnih droga).
Protiv 16-godišnjaka kaznena prijava se podnosi redovnim putem, a druga dvojica osumnjičenih su danas uz kaznenu prijavu dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.

 


Stranica