Akcija kontrole brzine kretanja vozila

Jučer, 30.ožujka, u vremenu od 10 do 18 sati, na području Postaje prometne policije Dubrovnik provedena je akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Policija je utvrdila ukupno 53 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila poradi čega je izdano ukupno 38 prekršajnih naloga i izrečeno 10 novčanih kazni, a petorici vozača je izdano pismeno

 Foto: Ilustracija

Jučer, 30.ožujka, u vremenu od 10 do 18 sati, na području Postaje prometne policije Dubrovnik provedena je akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Policija je utvrdila ukupno 53 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila poradi čega je izdano ukupno 38 prekršajnih naloga i izrečeno 10 novčanih kazni, a petorici vozača je izdano pismeno upozorenje.

U cilju daljnjeg smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća, tijekom ove godine prometna policija će prilikom obavljanja redovne službe, ali i kroz provođenje zasebnih preventivno-represivnih akcija u prometu, posebnu pozornost posvetiti nadzoru i sankcioniranju nedopuštene brzine kretanja vozila.

U slučaju nepoštivanja odredbi propisanih Zakonom o sigurnosti prometa na cestama vozače podsjećamo na slijedeće:

  • za prekoračenje brzine više od 50 km u naseljenom mjestu predviđena je kazna od 5 000 do 15 000 kn ili kazna zatvora do 60 dana te određivanje do tri negativna prekršajna boda i izricanje zaštitne mjere oduzimanja vozačke dozvole do 12 mjeseci
  • za prekoračenje brzine od 10 do 50 km predviđene su kazne od 300 do 2 000 kuna.

Policija i ovom prilikom poziva sve vozače da se pridržavaju ograničenja brzine na cestama i prilagode brzinu kretanja postojećim uvjetima na prometnicama u cilju veće sigurnosti svih sudionika u prometu.



Stranica