Rezultati akcije "Alkohol"

Ukupno su poduzete 64 mjere. U 26 slučajeva utvrđeno je da vozači upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Kod 13 vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1

Foto: Ilustracija

U noći sa subote na nedjelju, 9/10. travnja, u vremenu od 22 do 6 sati, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, provedene su pojačane aktivnosti policije u kontroli prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i drugih prometnih prekršaja.

Ukupno su poduzete 64 mjere. U 26 slučajeva utvrđeno je da vozači upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Kod 13 vozača utvrđena je koncentracija alkohola  od 0,5 do 1 promila, kod osam vozača od 1 do  1,5 promila, kod četiri vozača do 0,5 promila, a kod jednog vozača više od 1,5 promila alkohola u krvi. Najveća koncentracija alkohola iznosila je 1,62 promila izmjerena kod vozača u Baćini, Ploče.

Od ostalih mjera izdvajamo: devet prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nepropisne brzine, dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila i ostali prekršaji.

Protiv svih prekršitelja policijski službenici su podnijeli odgovarajuće prekršajne naloge, optužne prijedloge, mjere opreza ili naplatili novčane kazne.

Za vrijeme trajanja akcije evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, a iz prometa je ukupno isključeno 28 vozača.



Stranica