Rezultati akcije u prometu

Ukupno su poduzete 69 mjere, od kojih se 42 odnose na vozače motocikla i mopeda. Za vrijeme trajanja akcije 19 vozača mopeda/motocikla je zatečeno bez korištenja zaštitne kacige, osam je upravljalo mopedom/motociklom prije stjecanja prava, sedmorica su zatečena u upravljanju neregistriranim mopedom itd.

 Foto: Ilustracija

U petak, 20. svibnja, u vremenu od 14 do 22 sata, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, provedene su pojačane aktivnosti policije u kontroli prometa usmjerene na vozače mopeda i motocikala, kategoriju vozača koja je jedna od najugroženijih u prometu.

Ukupno su poduzete 69 mjere, od kojih se 42 odnose na vozače motocikla i mopeda.  Za vrijeme trajanja akcije 19 vozača mopeda/motocikla je zatečeno bez korištenja zaštitne kacige, osam je upravljalo mopedom/motociklom prije stjecanja prava, sedmorica su zatečena u upravljanju neregistriranim mopedom itd.

U odnosu na prekršaje koji su počinili vozači osobnih vozila izdvajamo: 6 prekršaja nepropisne brzine, osam prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, dva prekršaja nepropisnog pretjecanja i dr.

Protiv svih prekršitelja policijski službenici su podnijeli odgovarajuće prekršajne naloge, optužne prijedloge, mjere opreza ili naplatili novčane kazne.



Stranica