Akcija u prometu "Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga"

U noći sa subote na nedjelju, 25/26. lipnja, u vremenu od 22 do 6 sati, a povodom „Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama“ na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, provedene su pojačane aktivnosti policije u kontroli prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod

 Foto: Ilustracija

U noći sa subote na nedjelju, 25/26. lipnja, u vremenu od 22 do 6 sati, a povodom „Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama“ na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, provedene su pojačane aktivnosti policije u kontroli prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i opojnih droga.

Ukupno je poduzeto 58 mjera. U17 slučajeva utvrđeno je da vozači upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Kod 11  vozača utvrđena je koncentracija alkohola  od 0,5 do1 promila, kod četiri vozača od 1 do 1,5 promila, a kod jednog vozača više od1,5 promila alkohola u krvi. Najveća koncentracija alkohola iznosila je 2,65 promila izmjerena kod vozača mopeda u Metkoviću. 

Tijekom provođenja ove akcije nisu zabilježeni prekršaji vožnje pod utjecajem droga.

Od ostalih mjera izdvajamo: šest prekršaja nepropisnog pretjecanja, pet prekršaja nepropisne brzine, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i ostali prekršaji.

Protiv svih prekršitelja policijski službenici su podnijeli odgovarajuće prekršajne naloge, optužne prijedloge, mjere opreza ili naplatili novčane kazne.

Za vrijeme trajanja akcije nisu zabilježene prometne nesreće s ozlijeđenim osobama,  a iz prometa su ukupno isključeno 22 vozača.



Stranica