Tjedno izvješće o prometu

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 6. kolovoza, oko 5.30 sati, na D-8, predio Duboka Ljuta, jedna osoba je zadobila ozljede opasne po život, dvije su zadobile teške tjelesne ozljede neopasne po život, a dvije osobe su lakše ozlijeđene.

 Foto: Ilustracija

U proteklom tjednu na prometnicama Županije dubrovačko-neretvanske evidentirane su  42 prometne nesreće. Šest osoba je teže,a 20 je lakše ozlijeđeno. Od ukupno 42 prometne nesreće, osam ih je uzrokovano brzinom u kojima su dvije osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske sankcionirali su 755 sudionika u prometu od čega izdvajamo 26 zbog alkoholiziranosti, a 327 zbog prekoračenja brzine.

U prometnoj  nesreći koja se dogodila u subotu, 6. kolovoza, oko 5.30 sati, na D-8, predio Duboka Ljuta, jedna osoba je zadobila ozljede opasne po život, dvije su zadobile teške tjelesne ozljede neopasne po život, a dvije osobe su lakše ozlijeđene.

46-godišnji državljanin Albanije je upravljao osobnim vozilom talijanskih nacionalnih oznaka, krećući se kolnikom iz smjera zapada prema istoku kada je najvjerojatnije poradi umora prešao na suprotnu kolničku traku i prednjim lijevim dijelom vozila udario u osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 26-godišnjakinja iz Konavala. Uslijed udara, talijansko vozilo se odbilo i prepriječilo preko kolničke trake kada je u njega udarilo osobno vozilo francuskih registracijskih oznaka kojim je u istom pravcu upravljao 46-godišnji državljanin Francuske.

U ovoj prometnoj nesreći teške ozljede opasne po život je zadobilo 8-godišnje dijete iz vozila talijanskih nacionalnih oznaka, dok su vozač i 2-godišnje dijete iz istog vozila zadobili lakše tjelesne ozljede, svi državljani Albanije. Teške tjelesne ozljede neopasne po život su zadobile 26-godišnja vozačica i 69-godišnja putnica iz vozila dubrovačkih registracijskih oznaka.  Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u dubrovačkoj bolnici gdje su troje teže ozlijeđenih zadržani na daljnjem liječenju.



Stranica