Pojačane aktivnosti policije povodom "Martinja"

Foto: Ilustracija

Od 11. do 13.studenog 2011.godine, povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, policija će provodit pojačane aktivnosti nadzora i kontrole prometa usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati akcije kada je na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano deset prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže,a jedna lakše ozlijeđena. Policijski službenici tada su utvrdili ukupno 208 prometnih prekršaja, od čega 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Osim prema vozačima koji se zateknu u vožnji pod utjecajem alkohola, postupanje policije  bit će usmjereno i na ostale prekršaje – nepropisna brzina, istek prometne dozvole, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

U cilju izbjegavanja neželjenih posljedica pozivamo sve sudionike u prometu, osobito vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te da poštuju ograničenja brzine.



Stranica