Mimohod postrojbi civilne zaštite na Stradunu

Foto: PU dubrovačko-neret.

Danas, 10.ožujka, povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, na Stradunu u Dubrovniku, održan je mimohod postrojbi civilne zaštite specijalističke namjene Dubrovačko-neretvanske županije. U mimohodu su sudjelovali pripadnici postrojbi civilne zaštite, vatrogasne postrojbe, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Hrvatske gorske službe spašavanja te povijesnih postrojbi Kumpanija i Dubrovački trombunjeri.

Nakon himne i minute šutnje za sve poginule pripadnike civilne zaštite, okupljenim pripadnicima svih postrojbi i građanima Dubrovnika, prigodno se obratila zapovjednica Civilne zaštite, zamjenica župana  Marija Vučković, potom pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak kao i župan Nikola Dobroslavić.  

Predstavnici svih postrojbi izložili su raznu opremu i alat koju koriste u raznim akcijama, a članovi HGSS-a demonstrirali su pokaznu vježbu spašavanja s gradskog Zvonika, spuštajući psa obučenog za akcije iz područja zaštite i spašavanja.

Po završetku  postrojavanja, pokaznih vježbi i razgledanja razne opreme i alata,   župan Nikola Dobroslavić održao je radni sastanak s pomoćnicom ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak i suradnicima na temu razvoja civilne zaštite u Dubrovačko- neretvanskoj županiji te dosadašnja suradnja Ministarstva unutarnjih poslova RH i Državne uprave za zaštitu i spašavanje na području Županije.



Stranica