Ilegalni prelazak državne granice

Jučer, 20.svibnja, oko 10 sati, u Ulici Andrije Hebranga u Metkoviću, zatečen je 23-godišnji državljanin BiH koji je uhićen zbog sumnje u ilegalni prelazak državne granice. Provedenim izvidima utvrđeno da je 23-godišnji državljanin BiH platio 40-godišnjem državljaninu Crne Gore da ga ilegalno iz BiH preveze u Sloveniju i to na način da ga je prvo dovezao u blizinu graničnog prijelaza

 Foto: Ilustracija

Jučer, 20.svibnja, oko 10 sati, u Ulici Andrije Hebranga u Metkoviću, zatečen je 23-godišnji državljanin BiH koji je uhićen zbog sumnje u ilegalni prelazak državne granice. Provedenim izvidima utvrđeno da je 23-godišnji državljanin BiH platio 40-godišnjem državljaninu Crne Gore da ga ilegalno iz BiH preveze u Sloveniju i to na način da ga je prvo dovezao u blizinu graničnog prijelaza Gabela polje gdje je ilegalno prešao granicu nakon čega se trebao na autobusnom kolodvoru u Metkoviću ponovno ukrcati u njegovo vozilo. Vozilo je pronađeno na autobusnom kolodvoru, dok državljanin Crne Gore nije zatečen te je za njim raspisana potraga.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima državljanin BiH je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Metkoviću gdje je kažnjen novčanom kaznom i izrečena mu je zaštitna mjera protjerivanja iz Republike Hrvatske.

                                            



Stranica