Dan policije u PU dubrovačko-neretvanskoj

Foto: PU dubrovačko-neret.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prigodnim aktivnostima tijekom ovog tjedna obilježava Dan policije i blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policajaca.

Danas, 28. rujna, nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku i polaganja cvijeća na grobove poginulih pripadnika policije, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave.

Osim predstavnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Potom je u prostorijama Policijske uprave, otvorena izložba Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91. pod nazivom „Bili smo prvi a ostali zadnji“. Nakon uvodnog govora predsjednika udruge Petra Miroševića, velikom broju posjetitelja obratili su i predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske i Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Kroz fotografije, novinske članke i brojne druge materijale, ova izložba prikazuje tijek Domovinskog rata od samog početka do oslobođenja našeg područja te tadašnji život  u samom gradu.

Na prigodnoj svečanosti u hotelu Petka u Dubrovniku načelnik Policijske upraveTonći Radibratović se obratio uvaženim gostima i djelatnicima Policijske uprave kojom prilikom se osvrnuo na povoljno stanje sigurnosti u  cijeloj županiji te je naglasio da smo tijekom i ove turističke sezone uspjeli osigurati siguran boravak velikom broju domaćih i stranih gostiju što je od iznimnog značaja za promidžbu Dubrovnika i naše Županije kao sigurnog i poželjnog turističkog odredišta.

Također je istaknuo kako je jedan od naših najvažnijih prioriteta  jačanje međusobnog povjerenja i komunikacije građana i policije te razvijanje partnerskih odnos ne samo s građanima nego i sa raznim službama i ustanovama kako bi učinkovitost policije bila još veća.

Zbog nesebičnog rada i zalaganja u službi, a prema prijedlozima svojih neposrednih rukovoditelja, načelnik Radibratović javno je pohvalio 14 djelatnika, a to su:

  • Luka Šanje iz Operativno komunikacijskog centra
  • Ivica Petković i Matko Karamatić iz Interventne jedinice policije
  • Vikica Vuličević i Vjeran Čović iz Odjela za granicu
  • Miho Čanić iz Policijske postaje Dubrovnik
  • Pavle Suvajac iz Policijske postaje Ston
  • Franko Mušić iz Policijske postaje Korčula
  • Damir Čović iz Policijske postaje Lastovo
  • Goran Barba iz Policijske postaje Metković
  • Mate Batinović iz Policijske postaje Ploče
  • Alen Jakić iz Postaje granične policije Metković
  • Ivo Papac iz Postaje prometne policije Dubrovnik
  • Jerica Čupić iz Postaje aerodromske policije Čilipi

 

Prezentacija rada Policijske uprave dubrovačko-neretvanske održana je također danas na mulu Petka u luci Gruž gdje su građani između ostalog mogli razgledati policijski brod „Josip Jović“, izloženu policijsku opremu, tehniku, vozila i naoružanje, provjeriti prekršajne bodove u prometu i drugo.

Inače, aktivnosti povodom obilježavanja Dana policije započele su u srijedu na vanjskom igralištu Sportske dvorane u Dubrovniku gdje je odigran malonogometni turnir ekipa Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Nakon odigranih kvalifikacija, u finalu natjecanja suočile su se ekipe Postaje granične policije Metković i i Policijske postaje Metković. Pobjednik ovog malonogometnog turnira je  ekipa Postaje granične policije Metković.

Sutra 29. rujna, na sam dan svetog Mihovila održat će se svečano misno slavlje s početkom u 10 sati u crkvi sv. Mihajla u Lapadu.  



Stranica