Tjedno izvješće o prometu

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 16 prometnih nesreća. Jedna osoba je smrtno stradala, šest je teže, a osam je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 575 represivnih mjera, od čega izdvajamo 210 zbog prekoračenja brzine i 12 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa je

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 16 prometnih nesreća. Jedna osoba je smrtno stradala, šest je teže, a osam je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 575  represivnih mjera, od čega izdvajamo 210  zbog prekoračenja brzine i 12 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa je isključeno 19 vozača ( zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) te 8 vozila radi tehničke neispravnosti odnosno isteka registracije.

U dvije prometne nesreće koje su se dogodile u subotu, 20. listopada, u Prijevoru i u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku, dvije osobe su teže, a dvije su lakše ozlijeđene.

Oko 12.30 sati, u Prijevoru, 78-godišnjakinja se upravljajući osobnim vozilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, s kolnog ulaza parkirališta stambene zgrade uključivala u promet na cestu kada je došlo do sudara s osobnim vozilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak krećući se tom cestom iz smjera zapada prema istoku. U ovoj prometnoj nesreći 78-godišnja vozačica je teže ozlijeđena te je zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok su dvojica 20-godišnjaka, vozač i suvozač iz drugog vozila, lakše ozlijeđeni. 

Također u subotu, oko 23.55 sati, 32-godišnjak je upravljao osobnim vozilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, uključujući se u promet s asfaltnog proširenja na kolnik Ulice Iva Vojnovića kada je došlo do sudara s motociklom, kojim je upravljao 21-godišnji mladi vozač prije stjecanja prava na upravaljanje, a koji je u tom trenutku nepropisno pretjecao policijsko vozilo. U ovoj prometnoj nesreći vozač motocikla je teže ozlijeđen i zadržan je na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 2,38 promila, izmjerena u ponedjeljak 15. listopada oko 17.10 sati, na predjelu Mirinovo u Mokošici, kod 53-godišnjaka koji upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, a potom je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5 000 kn, a izrečena mu je i zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.



Stranica