Protuzakonita prebacivanja osoba preko državne granice

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske postaje Gruda dovršili su kriminalistička istraživanja nad 28-godišnjakom iz Podgore i 35-godišnjim državljaninom Srbije,osumnjičenim za kaznena djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice. Naime, 28-godišnjak se sumnjiči da je za novčani iznos organizirao nezakonito prebacivanje preko državne granice

 Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske postaje Gruda dovršili su kriminalistička istraživanja nad 28-godišnjakom iz Podgore i 35-godišnjim državljaninom Srbije,osumnjičenim za kaznena djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice. Naime, 28-godišnjak se sumnjiči da je za novčani iznos organizirao nezakonito prebacivanje preko državne granice četvoro državljana Kosova koji su u četvrtak, 29.listopada, zatečeni u autobusu na liniji Vitaljina-Dubrovnik.

U drugom slučaju, policijski službenici su u u petak, 2.studenog, u brdu iznad Vitaljine, uočili državljanina Srbije i tri državljana Kosova koji su se potom ukrcali u vozilo, srbijanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Srbije. Vozilo je zaustavljeno i kontrolirano, a oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije zbog sumnje u ilegalni prelazak državne granice. Utvrđeno je da je 35-godišnji državljanin Srbije sa zatečenim stranim državljanima za novčani iznos dogovorio nezakonit prelazak državne granice, a koje je  nakon što je legalno prešao državnu granicu, prema dogovoru trebao svojim vozilom prevesti do Dubrovnika.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, 28-godišnjak i 35-godišnjak su uz kaznene prijave dovedeni pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske, dok je osmorici državljana Srbije i Kosova određena zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od jedne godine te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru.



Stranica