Dani tehničke neispravnosti vozila 2012.

Od 19. do 24. studenog ove godine svim vlasnicima vozila koji imaju interes i želju, u stanicama za tehničke preglede vozila omogućit će se besplatni tehnički pregled vozila. Iznimka su jedino vlasnici čija su vozila u vrijeme održavanja akcije u terminu redovnog tehničkog pregleda. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.

 Foto: HAK

Pozivamo vozače da sa svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za tehnički pregled vozila. Od 19. do 24. studenog ove godine svim vlasnicima vozila koji imaju interes i želju, u stanicama za tehničke preglede vozila omogućit će se besplatni tehnički pregled vozila. Iznimka su jedino vlasnici čija su vozila u vrijeme održavanja akcije u terminu redovnog tehničkog pregleda. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.

Vozači se dakle u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje ukazivati na značaj održavanja vozila. Cilj ovakve akcije je naime potaknuti što veći broj vozača da preventivno podvrgnu kontroli ispravnost vlastitog vozila i na taj način otklone mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. U tom kontekstu, skrećemo pozornost svim vlasnicima vozila da je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik cestovne sigurnosti.

U sklopu akcije nema sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Naposljetku, po drugi put za redom osmišljen je i stanovit poticaj za sudjelovanje u akciji - prvih 10.000 vlasnika vozila koji pristupe besplatnom tehničkom pregledu vozila na poklon će dobiti 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla! Poklanjanjem tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila dodatno se pozitivno utječe na bolje uvjete vožnje, a time i na povećanje razine sigurnosti prometa na cestama.



Stranica