Zatečeni u ilegalnom prelasku državne granice

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, na graničnom prijelazu ili u dubini teritorija RH, policijski službenici zatekli su 10 stranih državljana u ilegalnom prelasku državne granice. U petak, 23.studenog, prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Karasovići, u teretnom vozilu, zagrebačkih registracijskih oznaka, zatečena su četiri državljana Alžira koji su se bez

 Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, na graničnom prijelazu ili u dubini teritorija RH, policijski službenici zatekli su 10 stranih državljana u ilegalnom prelasku državne granice.

U petak, 23.studenog, prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Karasovići, u teretnom vozilu, zagrebačkih registracijskih oznaka, zatečena su četiri državljana Alžira koji su se bez znanja vozača ukrcali u tovarni prostor vozila u namjeri izbjegavanja granične kontrole i ilegalnog ulaska u Republiku Hrvatsku. Potom su u subotu, 24.studenog, u Metkoviću, zatečena tri državljana Kosova koji su ilegalno pješice prešli državnu granicu, a ostala dvojica državljana Kosova i jedan državljanin Palestine zatečeni su istog dana na području Konavala u blizini graničnog prijelaza.

Svi zatečeni stranci dovedeni su u prostorije policije te im je sukladno odredbama Zakona o strancima određena zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru.



Stranica