Tjedno izvješće o prometu

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirane su 24 prometne nesreće. Dvije osobe su teže, a 11 je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 384 represivne mjere, od čega izdvajamo 91 zbog prekoračenja brzine i 6 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa

 Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirane su 24 prometne nesreće. Dvije osobe su teže, a 11 je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 384 represivne mjere, od čega izdvajamo 91 zbog prekoračenja brzine i 6 zbog alkohola. U proteklom tjednu iz prometa je isključeno 17 vozača (zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) te 9 vozila radi tehničke neispravnosti odnosno isteka registracije.

Najveća koncentracija alkohola od  1,73 g/kg izmjerena je kod 37-godišnjeg vozača koji je u četvrtak, 13.prosinca, oko 11.50 sati, u Mokošici, upravljajući osobnim vozilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, prouzročio prometnu nesreću u kojoj je oštetio još dva parkirana vozila. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do prestanka djelovanja alkohola.  

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 14.prosinca, oko 14.20 sati, na cesti između mjesta Pupnat i Čara na Korčuli, jedna osoba je teže, a jedna je lakše ozlijeđena. Naime, 64-godišnjak je upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, izgubio nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu kolničku traku kada se sudario s osobnim vozilom, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 28-godišnjakinja. Nakon pružene liječničke pomoći vozači su prevezeni u splitsku bolnicu gdje je utvrđeno da je 64-godišnji vozač teže ozlijeđen i zadržan je na daljnjem liječenju dok je 28-godišnja vozačica lakše ozlijeđena 

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 15.prosinca, oko 13.50 sati, na cesti D-8, Dubac-Vidikovac, jedna osoba je teže, a dvije su lakše ozlijeđene. 44-godišnjakinja je upravljala osobnim vozilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera istoka prema zapadu, kada je izlaskom iz zavoja izgubila nadzor nad vozilom, prešla na lijevu kolničku traku te udarila u brdo. U tom trenutku iz suprotnog smjera nailazi vozilo, kojim je upravljala 28-godišnjakinja, te dolazi do sudara ova dva vozila. U ovoj prometnoj nesreći 44-godišnjakinja je teže ozlijeđena i zadržana je na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok su 29-godišnja putnica i 28-godišnja vozačica lakše ozlijeđeni.



Stranica