NAJAVA: Konferencija o strateškim prioritetima suradnje u borbi protiv kibernetičkog kriminaliteta

Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske domaćini su regionalne „Konferencije o strateškim prioritetima suradnje u borbi protiv kibernetičkog kriminaliteta“ koja se, od srijede 13. do petka 15. veljače 2013., održava u dubrovačkom hotelu „Libertas Rixos“.

Riječ je o zajedničkom projektu Europske unije i Vijeća Europe, kojemu je cilj jačanje kapaciteta pravosudnih i policijskih tijela Zapadnog Balkana i Turske radi učinkovite suradnje u borbi protiv kibernetičkog kriminaliteta.

Konferencija će se baviti strateškim prioritetima suradnje u borbi protiv kibernetičkog kriminaliteta u sklopu projekta CyberCrime@IPA koji je započeo 1. studenoga 2010., a pokrivao je sljedeće zemlje i područja: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Makedoniju i Tursku.

Na konferenciji se očekuje 80-ak sudionika projekta, kao i stručnjaka za kompjutorski kriminalitet iz Europe, SAD, Afrike i Južne Amerike, te organizatora – Sekretarijata Vijeća Europe.

U petak, 15. veljače u 9.30 sati održat će se sastanak visokih dužnosnika, ministara pravosuđa i unutarnjih poslova i visokih dužnosnika zemalja/područja koja sudjeluju u CyberCrime@IPA projektu, kada će se sudionicima u ime domaćina obratiti i Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske.



Stranica