Prijevare na štetu starijih osoba - nadopuna

Foto: Ilustracija

U nastavku kriminalističkog istraživanje nad 65-godišnjakinjom, osumnjičenom za više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave na štetu starijih osoba na području ove Policijske uprave, policijski službenici Službe kriminalističke policije utvrdili su osnovanu sumnju da je osumnjičena počinila još jedno kazneno djelo prijevare, oštetivši jednu stariju osobu za oko 500 000 kuna.

Naime, u posljednjih nekoliko godina osumnjičena je spomenuta kaznena djela počinila na način da je dolazila u privatne kuće ili stanove, poglavito starijih i nemoćnih ljudi koji su tražili pomoć u obavljanju kućanskih poslova. Nakon što bi stekla njihovo povjerenje, od istih je posuđivala novac koji im nikada nije vratila. Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je osumnjičena na opisani način stekla protupravnu imovinsku korist u sveukupnom iznosu većem od 1 500 000 kuna.

Protiv 65-godišnjakinje će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao dopuna već postojeće kaznene prijave za više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave.



Stranica