Na graničnim prijelazima zatečeni s drogom, krivotvorenim ispravama i oružjem

Tijekom proteklog vikenda granična policija je prilikom kontrole putnika i vozila na ulasku u Republiku Hrvatske na graničnim prijelazima Karasovići, Zaton Doli i Metković, kod šest stranih državljanina pronašli i oduzeli manje količine marihuane, kokaina i tableta s popisa opojnih droga. Sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga svi strani državljani su prekršajno sankcionirani.

Nadalje, u subotu, 6.travnja, na graničnim prijelazima Karasovići i Klek, granična policija je u tri navrata zatekla ukupno tri strana državljanina koji su pokušali ući odnosno izaći iz Republike Hrvatske korištenjem krivotvorenih isprava. Radi se o dva državljanina Albanije i jednog državljanina Kosova koji su policijskim službenicima na uvid krivotvorene isprave i to vozačku dozvolu, prometnu dozvolu odnosno putnu ispravu.
 

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda granična policija je prilikom kontrole putnika i vozila na ulasku u Republiku Hrvatske na graničnim prijelazima Karasovići, Zaton Doli i Metković, kod šest stranih državljanina pronašli i oduzeli manje količine marihuane, kokaina i tableta s popisa opojnih droga. Sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga svi  strani državljani su prekršajno sankcionirani.

Nadalje, u subotu, 6.travnja, na graničnim prijelazima Karasovići i Klek, granična policija je u tri navrata  zatekla ukupno tri strana državljanina koji su pokušali ući odnosno izaći iz Republike Hrvatske korištenjem krivotvorenih isprava. Radi se o dva državljanina Albanije i jednog državljanina Kosova koji su policijskim službenicima na uvid krivotvorene isprave i to vozačku dozvolu, prometnu dozvolu odnosno putnu ispravu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave strani državljani su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje nakon čega su uz kaznene prijave dovedeni u nadležno državno odvjetništvo.

Istog dana, policijski službenik na graničnom prijelazu Zaton Doli uočio je kako automobil, albanskih nacionalnih oznaka, prilikom prilaska graničnom prijelazu značajno usporava  brzinu kretanja dok je pored vozila primjećena jedna muška osoba koja pretrčava cestu prema brdu. Muškarac je ubrzo uhićen, te je utvrđeno da se radi državljaninu Albanije kojem su vozač i putnik u gore spomenutom vozilu, također državljani Albanije, pomogli u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, troje državljana Albanije je uz optužni prijedlog dovedeno u Prekršajni sud u Dubrovniku gdje im je izrečena zaštitna mjera protjerivanja iz RH u trajanju od jedne godine.

Također izdvajamo i događaj od petka, 5.travnja, kada je na graničnom prijelazu Klek prilikom ulazne granične kontrole, u automobilu, dubrovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnji hrvatskih državljanin, pronađen i oduzet jedan pištolj s pet komada streljiva, dvije patrone za lovačku pušku i 58 tableta s popisa opojnih droga. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva kao i optužni prijedlog po Zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. 



Stranica