Najava akcije prometne policije: Znak pristupačnosti

U cilju postizanja povoljnog stanja za kretanje osoba s posebnim potrebama i korištenja parkirališnih mjesta rezerviranim za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom, Policijska uprava dubrovačko-neretvanske će od 22. travnja do 1.svibnja 2013. godine provoditi pojačane mjere na suzbijanju prekršaja nepropisnih parkiranja i zaustavljanja vozila na nogostupima

Foto: Ilustracija

U cilju postizanja povoljnog stanja za kretanje osoba s posebnim potrebama i korištenja parkirališnih mjesta rezerviranim za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom,  Policijska uprava dubrovačko-neretvanske će od 22. travnja do 1.svibnja 2013. godine provoditi pojačane mjere na suzbijanju prekršaja nepropisnih parkiranja i zaustavljanja vozila na nogostupima, obilježenim pješačkim prijelazima i parkirališnim mjestima rezerviranim za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

U sklopu akcije posebna pozornost posvetit će se nadzoru pravilnog označavanja mjesta rezerviranih za vozila osoba s invaliditetom. S nadležnim tijelima inicirat će se obnova prometne signalizacije na parkirališnim mjestima rezerviranim za vozila invalida kako bi bila propisno označena i jasno uočljiva.

Aktivnost premještanja nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila s mjesta rezerviranim za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom obavit će se 29. i 30. travnja.

Osim navedenog, cilj akcije je i skretanje pozornosti šire javnosti na problem parkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom od strane sudionika u prometu koji nemaju pravo korištenje tako označenih parkirališta



Stranica