Zajedno u preventivnim aktivnostima "Zdrav za 5" i "Zelena čistka"

Foto: PU dubrovačko-neret.

U sklopu II. komponente projekta „Zdrav za 5“ – Zaštita i uređenje okoliša, kojeg kao partneri provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, te akcije „Zelena čistka“ povodom Dana planeta Zemlje, u subotu 20.travnja organizirana je akcija čišćenja i uređenja okoliša plaže i parka uz plažu Uvale Lapad u Dubrovniku.

U akciji su sudjelovali predstavnici: Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, učenici 8. razreda osnovnih škola te 1. i 2. razreda srednjih škola, u kojima su već održana edukativna predavanja u sklopu Projekta Zdrav za 5!, predstavnici vatrogasnih postrojbi, Hrvatska gorska služba spašavanja, Ronilački savez Dubrovačko-neretvanske županije, komunalni redari, tvrtke Čistoća i Vrtlar, te volonteri akcije Zelena čistka kao i ostale organizacije civilnog društva i subjekti lokalne zajednice.

U čišćenju okoliša sudjelovali su i ronioci interventne jedinice policije ove PU koji su očistili podmorje uvale, pirotehničari su izložili opremu za detekciju minsko-eksplozivnih sredstava i informirali prisutne o dragovoljnoj predaji oružja, tu su bili i kontakt policajci, a djeci i odraslima tom prilikom je predstavljen i pas za detekciju droga.

„NE drogi, NE alkoholu i NE igrama na sreću“ – ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV – JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST slogan je II. komponente preventivnog projekta „Zdrav za 5“ koja se odnosi na zaštitu prirode i okoliša, aktivno mijenjanje stavova prema štetnim životnim navikama (ovisnost i zaštita okoliša), usvajanje zdravih stilova života te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja.

Brojni volonteri i ostali sudionici akcije „Zelena čistka“ zajedno su sa sudionicima Projekta „Zdrav za 5“ pomogli u uređenju okoliša i čišćenju plaže i parka u Uvali Lapad kako bismo svi mogli uživati u zdravom i čistom okolišu. 



Stranica