Na GP Karasovići svečano obilježen ulazak RH u EU

Foto: PU dubrovačko-neret.

Podizanjem stijega i otkrivanjem table s oznakom Europske unije, točno u ponoć na međunarodnom graničnom prijelazu Karasovići svečano je obilježen ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju. Svečanosti su uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske prisustvovali i čelnici lokalne i regionalne samouprave, predstavnici graničnih policija Crne Gore i Bosne i Hercegovine, carine i dr. državnih institucija.

Uz zvuke „Ode radosti“ stijeg Europske unije podignuo je policijski službenik zajedno s djelatnikom carine, nakon čega je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović otkrio tablu Europske unije.

Načelnik Policijske uprave ovom prilikom je istaknuo kako je policija prošla dugotrajan proces prilagodbe i ispunjavanja potrebnih uvjeta za ulazak u EU te da je naša granična policija spremna čuvati našu granicu koja od danas postaje i granica Europske unije.

 Podignuti su europski stjegovi i otkrivene table Europske unije i na ostalim međunarodnim graničnim prijelazima na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske .  

 Također noćas, točno u ponoć, nakon podizanja stijega i otkrivanja table EU, policijski službenici Postaje granične policije Metković započeli su s radom na novoizgrađenom međunarodnom graničnom prijelazu Nova Sela.  



Stranica