Zatečen u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice

Jučer, 1. srpnja oko 20.45 sati policijski službenici Policijske postaje Gruda su vršeći u mjestu Močići u Konavlima uočili osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka koje se zaustavilo uz cestu i dalo zvučne signale nakon čega je iz žbunja izašla muška osoba i sjela u automobil. Ubrzo je vozilo zaustavljeno i kontrolirano te je utvrđeno da se u njemu nalaze 3 državljanina Albanije u dobi od 37, 34 i 33 godine koji su zbog sumnje u ilegalni prelazak državne granice dovedeni u prostorije policije na prekršajnu obradu. Utvrđeno je da je 34-godišnjak, nakon što mu je prethodno tog dana zapriječen izlaz iz Crne Gore, ilegalno ušao u RH pješice preko brda Debeli Brijeg nakon čega su ga 37-godišnjak i 33-godišnjak dočekali i ukrcali u vozilo. 

Foto: Ilustracija

Jučer, 1. srpnja oko 20.45 sati policijski službenici Policijske postaje Gruda su vršeći u mjestu Močići u Konavlima uočili osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka koje se zaustavilo uz cestu i dalo zvučne signale nakon čega je iz žbunja izašla muška osoba i sjela u automobil.  Ubrzo je vozilo zaustavljeno i kontrolirano te je utvrđeno da se u njemu nalaze 3 državljanina Albanije u dobi od 37, 34 i 33 godine koji su zbog sumnje u ilegalni prelazak državne granice dovedeni u prostorije policije na prekršajnu obradu. Utvrđeno je da je  34-godišnjak, nakon što mu je prethodno tog dana zapriječen izlaz iz Crne Gore, ilegalno ušao u RH pješice preko brda Debeli Brijeg nakon čega su ga 37-godišnjak i 33-godišnjak dočekali i ukrcali u vozilo.

Zbog pomaganja u ilegalnom prelasku državne granice, sukladno Zakonu o strancima, 37-godišnjak i 33-godišnjak će danas biti dovedeni na Prekršajni sud u Dubrovniku, dok je 34-godišnjaku određena zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od jedne godine te je pokrenut postupak readmisije u Crnu Goru.



Stranica