Podrška župana za osnivanje Vijeća za prevenciju kriminaliteta

U prostorijama Županije dubrovačko-neretvanske, danas 25. srpnja održan je radni sastanak kojem su nazočili župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić, a ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, zamjenik načelnika Tonći Glumac sa suradnicima.

Na sastanku se iniciralo osnivanje Županijskog vijeća za prevenciju kriminaliteta kroz čiji rad bi se razmatrala i rješavala prioritetna pitanja na području sigurnosti u DNŽ. Vijećem bi predsjedao župan, a članovi Vijeća bi, pored predstavnika policije, bili i predstavnici gospodarskih subjekata te ostalih službi koje su zadužene za stanje sigurnosti na lokalnoj razini. Župan je podržao inicijativu osnivanja Vijeća te najavio kako će se prijedlog o osnivanju razmotriti na Županijskoj skupštini.

Također, dogovoreno je pružanje podrške gradonačelnicima i načelnicima općina za osnivanje lokalnih i područnih vijeća za prevenciju.
 

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U prostorijama Županije dubrovačko-neretvanske, danas 25. srpnja održan je radni  sastanak kojem su nazočili župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić, a ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, zamjenik načelnika Tonći Glumac sa suradnicima.

Na sastanku se iniciralo osnivanje Županijskog vijeća za prevenciju kriminaliteta kroz čiji rad bi se razmatrala i rješavala prioritetna pitanja na području sigurnosti u DNŽ. Vijećem bi predsjedao župan, a članovi Vijeća bi, pored predstavnika policije, bili i predstavnici gospodarskih subjekata te ostalih službi koje su zadužene za stanje sigurnosti na lokalnoj razini. Župan je podržao inicijativu osnivanja Vijeća te najavio kako će se prijedlog o osnivanju razmotriti na  Županijskoj skupštini.

Također, dogovoreno je pružanje podrške gradonačelnicima i načelnicima općina za osnivanje lokalnih i područnih vijeća za prevenciju.



Stranica