Radni posjet FRONTEX-ove časnice za ljudska prava graničnoj policiji Republike Hrvatske

Foto: PU dubrovačko-neret.

U radni posjet graničnoj policiji Republike Hrvatske dana 09. rujna 2013. godine stigla je gđa. Inmaculada Arnaez, FRONTEX-ova časnica za ljudska prava.

Tijekom posjeta Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj održan je radni sastanak gđe Arnaez s načelnikom Policijske uprave Tonćijem Radibratovićem i njegovim suradnicima, te predstavnicima Uprave za granicu, Ravnateljstva policije. 

Gđa. Arnaez je istaknula kako je hrvatska granična policija prošla dug i težak put da bi danas postala spremna za operativnu učinkovitost u području zaštite vanjskih granica Europske Unije. Načelnik Radibratović iskazao je zadovoljstvo intenzivnom suradnjom sa FRONTEX-om u okviru koje su na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske uspostavljena  dva Focal Point-a i to na graničnim prijelazima Karasovići i Nova Sela, na kojima od ulaska Hrvatske u Europsku Uniju borave FRONTEX-ovi eksperti za ukradena vozila i krivotvorene dokumente.

U sklopu posjeta gđa. Arnaez će prisustvovati edukaciji koja će se u okviru projekta „Praćenje postupanja policijskih službenika MUP-a u području nezakonitih migracija i azila“ održati danas, 11. rujna 2013. godine u hotelu Narona u Metkoviću. Edukaciju će otvoriti pomoćnik glavnog ravnatelja policije inačelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar i načelnik Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović, a namijenjena je policijskim službenicima za nezakonite migracije i policijskim službenicima granične policije.     



Stranica