Uvođenje policijskog kapelana u PU dubrovačko-neretvansku

Foto: PU dubrovačko-neret.

U crkvi Sv. Mihajla u Dubrovniku, danas, 11. studenog, održano je svečano misno slavlje povodom uvođenja u službu prvog policijskog kapelana Policijske uprave dubrovačko-neretvanske don Iva Borića. Misno slavlje predvodio je biskupski vikar za pastoral Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske don Josip Stanić.

Dekretom Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Ivo Borić imenovan je kapelanom kapelanije Sv. Vlaha, a dekret je u ime vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca pročitao policijski službenik za potporu službe i suradnju s Vojnim ordinarijatom Darko Šantek, nakon čega je kapelan Borić položio Ispovijest vjere i dao prisegu za obavljanje ove službe.

Na samom početku misnog slavlja obiteljima poginulih branitelja, predstavnicima udruga branitelja, vojske te brojnim okupljenim djelatnicima PU dubrovačko-neretvanske obratio se načelnik PU dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović koji je novom kapelanu don Ivu Boriću poželio dobrodošlicu i puno uspjeha u daljnjem radu.

U prigodnoj propovjedi kapelan Borić izrazio je radost i zadovoljstvo zbog preuzimanja službe, naglasivši važnost zajedništva, razgovora i međusobne pomoći. Na kraju propovjedi kapelan je podsjetio na značenje došašća kao vremena iščekivanja Boga koji je čovjeku uvijek blizu.   



Stranica