Spašena posada sa potonule jedrilice

Noćas oko 00.50 sati, na granici teritorijalnog mora RH u visini otoka Mljeta, s turskog teretnog broda, prebačena su tri člana posade jedne strane jahte na plovilo Postaje pomorske policije Dubrovnik. Naime, radi se o dvojici državljana Turske i jednom hrvatskom državljaninu, koji su zbog požara na jahti, uputili poziv za pomoć prema Nacionalnoj središnjici za usklađivanje

Foto: Ilustracija

Noćas oko 00.50 sati, na granici teritorijalnog mora RH u visini otoka Mljeta, s turskog teretnog broda, prebačena su tri člana posade jedne strane jahte na plovilo Postaje pomorske policije Dubrovnik.

Naime, radi se o dvojici državljana Turske i jednom hrvatskom državljaninu, koji su  zbog požara na jahti, uputili poziv za pomoć prema Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka). U vrijeme dojave najbliže poziciji sa koje je upućen poziv u pomoć, nalazio se turski teretni brod koji je upućen prema poziciji gdje su sa pomoćnog plovila jahte prekrcali trojicu članova posade.  Potom ih je na granici teritorijalnog mora RH, preuzela posada policijskog plovila i prevezla u Dubrovnik, gdje je jedan od članova posade zatražio liječničku pomoć. U suradnji sa službenicima Lučke kapetanije Dubrovnik radi se na utvrđivanju okolnosti havarije koja se dogodila na spomenutoj jahti u međunarodnim vodama.



Stranica