Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća. Radi s o tri prometne nesreće s materijalnom štetom i pet s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.

Foto: Ilustracija

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća. Radi s o tri prometne nesreće s materijalnom štetom i pet s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 520 represivnih mjera od kojih izdvajamo 205 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 6 mjera poduzetih zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 10 vozača i 3 vozila.

U petak, 20. studenog, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Tijekom akcije prekršajno je sankcionirano 90 vozača, od kojih njih 46 po akciji. 

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 21. studenog, oko 16.30 sati u Metkoviću, teže je ozlijeđen 79-godišnji pješak. Naime, on je prelazio kolnik Ulice kneza Branimira preko obilježenog pješačkog prijelaza kada je na njega naletjelo osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 44-godišnjakinja. Uslijed udara pješak je zadobio teže ozlijede te je nakon ukazane liječničke pomoći prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je zadržan na liječenju. 



Stranica