U Metkoviću proveden projekt "Oprezno za volan"

Foto: PU dubrovačko-neret.

U sklopu provedbe projekta „Oprezno za volan“,  koji ima za cilj smanjiti broj smrtno stradalih osoba u prometu, policijski službenik za prometnu preventivu i sigurnost cestovnog prometa Policije postaje Metković je tijekom mjeseca ožujka i travnja ove godine održao devet predavanja učenicima završnih razreda Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen, Srednje škole Metković te Gimnazije Metković.

Učenicima su održana edukativna predavanja o razvijanju svijesti o posljedicama neodgovornog ponašanja u prometu. Posebna pozornost je skrenuta na najmlađe sudionike u prometu koji nemaju dovoljnu razvijenu svijest o mogućim štetnim posljedicama i odgovornosti koju preuzimaju kada sudjeluju u prometu.

Tijekom predavanja prikazan je edukativno-dokumentirani film „Rulet na cesti“ u kojem su ispričane priče pojedinaca koji su sudjelovali u prometnim nesrećama te posljedice koje su ostavile trag na njihovim životima. Cilj prikazivanja filma je edukacija vozača i onih koji će to tek postati, te stvaranje osjećaja empatije prema stradalim osobama u prometnim nesrećama.

Edukativnim predavanjima je prisustvovalo 248 učenika završnih razreda.



Stranica